Martinovský Cup (12.03.2006)

Netradiční oslava životního jubilea známého jaroměřského hráče a funkcionáře.

Ač na to určitě nevypadá, oslavil Mirek Martinovský nedávno své šedesátiny. Mezi šachisty se pohybuje již dlouhou řadu let a protože je všeobecně znám a uznáván pro svůj vysoce sportovní přístup a smysl pro fair play, přivítal na přátelském turnaji, který se rozhodl uspořádat jako oslavu pro hráče z Jaroměře a známé z jiných oddílů, více než dvacet šachistů z blízkého i vzdáleného okolí. Nejdále to měl liberecký Peníška, dalekou cestu vážili také bývalý jaroměřák Lubor Franc a Vladimír Kruška (oba Sokol Joly Polabí).

Hrálo se švýcarským systémem na 7 kol, tempem 2x20 minut. Role rozhodčích se ujali V.Velecký a J.Čáp, ale jejich úloha byla velice snadná a omezila se pouze na administrativu turnaje. Výsledky tentokrát nebyly příliš důležité, přesto jsou zaznamenány alespoň ze statistických důvodů.

Konečné pořadí: 1. Kohout (ŠK AD Jičín), 2. Kruška (Sokol Joly Polabí), 3. V.Jecha (Jiskra Jaroměř), 4. Michel (TJ Hronov), 5. Kubec (Jiskra Česká Skalice), 6. Möller (Jiskra Jaroměř), 7. Jánský (Jiskra Česká Skalice), 8. Luštinec (Jiskra Hořice), 9. Franc (Sokol Joly Polabí), 10. Fuchs (Sokol Náchod), Prouza (Jiskra Jaroměř), 12. Kudr (Jiskra Jaroměř), 13. Velecký (Jiskra Česká Skalice), 14. P.Jecha (Jiskra Jaroměř), 15. Peníška (Desko Liberec), 16. Kuneš (Slavia HK), 17. Hejzlar (TJ Náchod), 18. Borůvka (Jiskra Jaroměř), 19. Martinovský (Jiskra Jaroměř), 20. Svída (TJ Dvůr Králové n.L.), 21. Back (Jiskra Jaroměř, 22. Čáp (TJ Hronov), 23. Král (TJ Náchod).

 

Miroslav Martinovský
Oslavence nikdo ani trochu nešetřil
Jiří Kubec
Jako vždy s plným zaujetím
Jan Kohout
1. cena - dárkový koš