Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Překvapivá informace STK: naše B-družstvo bude poprvé hrát RP západ. (07.09.2009)

Převaha družstev ze západní části kraje vedla k novému rozdělení družstev do skupin.

V předchozím článku (psaném těsně před uzávěrkou přihlášek) jsem napsal, že by měl náš krajský svaz vážně uvažovat o změně ve struktuře nejnižší soutěže družstev v kraji, protože již po několik sezón nastává přesun kvantity od východu na severozápad a dosavadní členění přestává vyhovovat, dříve velice silný náchodský region vyklízí pozice.
Z pozvánky na losovací schůzi, kterou rozeslal předseda STK Honza Slavík, je zřejmé, že kraj reagoval opravdu pružně a rychle. Výsledkem je přerozdělení družstev do jednotlivých skupin se stejným počtem devíti účastníků v každé skupině. Pro nás z toho vyplynulo, že poprvé v historii nebudeme hrát s tradičními soupeři z náchodského okresu, ale byli jsme zařazeni do skupiny Západ, tvořené jinak (s výjimkou Dubence) výhradně družstvy z Hradce Králové a okolí. Mapa s novým rozdělením skupin je k nahlédnutí na krajském webu.

Co to pro nás znamená a je to výhoda či nevýhoda? Při pohledu na mapu je zřejmé, že kilometrově to pro nás bude asi o něco dál při jakémkoliv vylosování. Na druhou stranu, jet při nepříznivém losu uprostřed zimy do Vrchlabí nebo Hostinného by taky nebyl žádný med, proti tomu je cesta do Hradce krásnou projížďkou. Zahrajeme si se soupeři, se kterými se běžně nesetkáváme, takže plusy a mínusy budou asi v rovnováze.

A ještě složení skupiny Západ: TJ Slavia Hradec Králové E, ŠK Lípa D, DDM Třebechovice pod Orebem B, DDM Třebechovice pod Orebem C, Sokol Hradec Králové B, ŠK Lípa E, Sokol Dubenec, Ortex Hradec Králové B, Jiskra Česká Skalice B.

Všechny skupiny regionáíního přeboru by měly začít 1. kolem v neděli 2. listopadu 2009.

Autor: Vladimír Velecký