Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Změny v nových ELO listinách se týkají i našeho oddílu (06.09.2010)

Pravidelně se na začátku září přepočítávají osobní koeficienty - LOK i FIDE.

Letní sezóna je z pohledu našeho oddílu spíš "okurková", turnajů jednotlivců se pravidelně účastní jen Pavel Jánský. Asi poprvé v historii se některý z členů oddílu zúčastnil pardubického Czech Openu, tento primát patří Tomáši Mádrovi, který jako host v týmu Slovanu Broumov sehrál několik vydařených partií v Otevřeném mistrovství České republiky čtyřčlenných družstev.

O Pavlovi Jánském jsem tu v poslední době napsal několik článků, a výborná forma, kterou v turnajích prokázal, se promítla také do razantního nárůstu národního i světového hodnocení. Na národní listině si Pavel za úspěchy v doprovodném Openu při Krajském přeboru v Janských Lázních a v náchodském Niki Openu připsal dalších 55 bodů a s výsledným národním Elem ve výši 1865 bodů se zařadil na druhé místo v oddíle za Petra Plodka. Náchodský open mu přinesl také zvýšení FIDE Ela na současných 1834 bodů. Na FIDE listině je zatím z oddílu jako jediný.

Tomáš Mádr si pod hlavičkou Broumova zahrál jeden z doprovodných pardubických turnajů a protože se mu i tam výsledkově dařilo, vylepšil si národní Elo o 31 bodů a dosáhl hodnoty 1648. Pět bodů ze sedmi partií a vítězné partie s hráči nad 1900, to nelze označit jinak než jako skvělý výsledek.

Závěrem nezbývá než doufat, že forma oběma hráčům vydrží i pro nadcházející sezónu soutěží družstev a že se k nim s bodovými úspěchy přidá co nejvíc spoluhráčů.

Autor: Vladimír Velecký