Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Rozlosováno! (23.09.2012)

Lépe jsme snad ani dopadnout nemohli - tedy, pokud jde o cestování, dál se uvidí.

Pravidelná podzimní konference krajského svazu nijak nevybočila z běžných zvyklostí. Program běžel podle předepsaných úkonů - zprávy o činnosti, schvalování rozpočtu atd. atd. Jak v závěru poznamenal některý z diskutujících, šlo to hladce asi proto, že někteří ohniví diskutéři z minulých let tentokrát nedorazili. Jediné téma, které by zřejmě rozproudilo delší a vášnivější diskuzi, byl pokus Náchoda o návrh změny hrací doby v KP a KS, ale zůstalo jen při pokusu, nikdo se k Petrovi Dusbabovi nepřidal. I přes hladký průběh trvala konference se všemi procedurami až do čtrnácté hodiny, pak už došlo k tomu, na co se netrpělivě čekalo - losování družstev. Ale je pravdou, že zákulisní jednání o přidělení čísel a protičísel probíhala během celé konference, v případě Jičína a hradecké Slavie v KP to byly "úplné šachy". S Jindrou Vochozkou jsem seděl u jednoho stolu a tak jsem to měl v přímém přenosu.

Krajská soutěž
Tady jsme asi dopadli, jak jen to nejlépe šlo. Vytáhl jsem sice číslo z horní poloviny (11.), což znamená o jeden zápas venku navíc, ale ... Začínáme ve Vrchovinách, venku nás ještě čeká 2x Náchod, Červený Kostelec, Třebechovice a Rychnov. Vše ostatní přivítáme doma - Jaroměř B, Lípu C, Kunvald C, Dobrušku a Kostelec nad Orlicí. Těžko si přát něco lepšího, teď jen aby se tenhle výborný začátek projevil taky na šachovnicích.

1. kolo, 14.10., Sokol Vrchoviny - Jiskra Česká Skalice

Regionální přebor
Nejlepší zpráva přišla už během týdne. Několik dní před losováním se ze soutěže odhlásil HSM Trutnov a my jsme dostali nabídku, která se nedala odmítnout - jestli chceme jít zpátky do skupiny Sever. Samozřejmě, že jsem to okamžitě potvrdil, při srovnání průměrných dojezdových vzdáleností s rychnovskou skupinou, kde jsme měli původně hrát, nebylo o čem dlouho přemýšlet. Takhle to sice bude trochu jednotvárné, protože i přes absenci HSM to je pořád samý Trutnov (3x), doplněný pro změnu o Náchod (taky 3x). Ale při představě, že taky mohlo béčko cestovat do Kunvaldu, Javornice nebo Doudleb, je i ta nejhorší varianta v severní skupině pořád vynikající. Nakonec to dopadlo tak nějak průměrně, s číslem 6 jedeme 2x do Trutnova, Červeného Kostelce a Broumova, doma máme zbytek, tedy Hronov B, Trutnov B a dva Náchody.

1. kolo, 28.10., Lokomotiva Trutnov C - Jiskra Česká Skalice B

Vylosovaná čísla všech družstev ze soutěží v kraji jsou již na krajském webu.

Autor: Vladimír Velecký