Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

RP 1. kolo: zcela nešachové problémy úspěšnému vykročení nezabránily (11.10.2015)

Jiskra Česká Skalice B - TJ Hronov B 3,5 : 1,5.

Pátou nebo šestou sezónu už hrajeme v městské knihovně, ale to, co dnes, jsme tam zažili poprvé. Já to mám jen zprostředkovaně od Martina Motlocha a Jirky Kubce, nebyl jsem přímým účastníkem - naštěstí, jinak bych taky třeba dostal infarkt. Klíče od knihovny vyzvedl v pátek Martin, hodiny jsem zkontroloval a připravil, že máme dostatek partiářů a zápisů o utkání, soupravy taky v pořádku, to všechno jsem věděl, ale... Začátek byl dohodnutý na žádost soupeře na půl desátou, ve čtvrt na deset mi volá Martin, že nemá klíč od půdičky, kde máme uloženou naši skříňku. Říkám "to je nějaké divné, ty dveře ještě nikdy zamčené nebyly, zkuste se do nic víc opřít, jestli je někdo pořádně nezabouchl". Ale opravdu, dveře prostě byly na zámek, co teď. Narychlo se hráči vydali pro vlastní soupravy, místo partiářů a zápisu se psalo na obyčejné papíry. Aspoň že hodiny tam pro jistotu nenecháváme, přece jen nemáme nad prostorami úplnou kontrolu. Ovšem jak je vidět z výsledku, hráče to příliš nerozhodilo a pěkným způsobem zvládli úvodní kolo. Soupeř patří k favoritům soutěže, nepřijel, pravda, v nejsilnějším složení, ale na tom nezáleží, každé vítězství se cení a nikdo nedává body zadarmo.

K průběhu zápasu nic víc říct nemůžu. Podle sms Jirky Kubce se rozhodlo až na konci, nejdřív tři remízy v pořadí Čechovič, Kubec, Zikmund a poté drtivý závěr, Mádr a Křeček za 1.

Začátek sezóny tedy výborný, jen aby nám to chvíli vydrželo. K těm dveřím - prý to zaskočilo nejenom nás, ale i filatelisty, kteří se tam také scházejí a nějaké věci mají také uložené v tom nečekaně uzamčeném prostoru. Musíme zjistit, kdo a proč to udělal a včas zajistit nápravu pro příště.

Autor: Vladimír Velecký