Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Rozlosováno! (23.09.2019)

Krajská konference nijak nevybočila z formátu minulých let.

V rámci pravidelné rotace letos přišla řada na pořadatelství Hradce Králové, po příchodu do restaurace U Dvořáků se sice zdálo, že kdo přijde později, bude stát na hanbě, ale nakonec se i díky několika absencím všichni vešli a přestože mezi stoly moc místa nebylo, dostalo se na všechny příchozí.

K programu jednání jen stručně: každoroční konference má určité náležitosti, pro někoho sice nezajímavé, přesto nutné z hlediska právního. Po úvodním slovu předsedy Jardy Šmída jsme se přes zprávy jednotlivých komisí svazu dostali úspěšně k diskuzi, která kupodivu nebyla příliš obsáhlá, zřejmě je většina delegátů s prací výkonného výboru spokojena - nebo spíš je ráda, že jsou stále lidé, kteří jsou ochotni to dělat. Negativně byla hodnocena nepřítomnost předsedy STK Kuby Šafaříka, protože nejvíc připomínek bylo k rozdělení družstev do skupin regionálního přeboru. Rozdíly v dojezdových vzdálenostech některých družstev jsou značné a určitě by se skupiny daly přerozdělit lépe.
Téměř hodinu trvala diskuze mezi předsedou komise mládeže Honzou Slavíkem a zástupcem Lomnice Volmanem, kdy si vyjasňovali podmínky, podle kterých je hodnocena práce s mládeží z pohledu výkonného výboru a trenéra mládeže. Řekl bych, že ke shodě nedošlo a nakonec nebyla spokojena ani jedna ze stran sporu.

Z pohledu našeho klubu stojí za zmínku vyhodnocení minulé sezóny (viz foto), odnesli jsme si pohár za vítězství v regionu.

Poté již nastal čas na přípravu sezóny nové, losování soutěží je to, co každého zajímá a kvůli čemu na konferenci jede. Všechno proběhlo hladce, KP byl rozlosován již během čekání na závěrečné usnesení, poté v rychlém sledu obě skupiny KS a pak se do akce pustil David Hepnar, vedoucí naší skupiny.
Výsledek losování je pro nás víceméně neutrální, díky lichému počtu družstev hrají všichni stejný počet zápasů doma i venku. Ze vzdálenějších účastníků máme doma Doudleby a Spartak Rychnov, ven jedeme také do Rychnova na Pandu a do Kostelce nad Orlicí, takže i v tomto směru vyrovnaná bilance.
V prvním kole 20. října začímáme právě s déčkem rychnovské Pandy, v lednu nás čeká měsíční pauza, končí se 5. dubna. Viděl jsem jen několik soupisek, žádná velká překvapení se čekat nedají. Jen nám přibyl jeden těžký protivník, Broumov je na tom s počtem aktivním hráčů podobně jako my, proto dobrovolně opustil krajskou soutěž a nejspíš bude jeho soupiska o něco kvalitnější než céčko Jaroměře, se kterým jsme loni soutěž začínali.

Tak tedy hurá do akce!

Autor: Vladimír Velecký