Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Je to jinak, soutěže družstev se v našem kraji dohrávat (ne)budou (01.06.2020).

KP se přece jen dohraje, nižší soutěže definitivně skončily.

Oficiální vyjádření našeho krajského svazu najdete na jeho stránkách.
Nezbývá mi, než si nasypat popel na hlavu a omluvit se za šíření poplašných zpráv. Původní informaci na krajském webu jsem pochopil špatně, jak mě už v sobotu upozornil Jarda Čáp a v neděli se to potvrdilo.

Na naše družstvo v pralesní lize to samozřejmě žádný dopad nemá, ani nikdo z našeho oddílu v KP nehostuje.

Nezbývá než popřát všem účastníkům nejvyšší krajské soutěže hodně úspěchů v boji o vítězství a tím i postup do 2. ligy, stejně tak i pevné nervy všem zachraňujícím se družstvům. Na postup do ligy mají reálnou šanci ještě čtyři družstva s minimálními odstupy, teoretickou naději (možná, nezkoumal jsem možné kombinace) má i rezerva Lípy na 5. místě. V souboji o udržení jsou rozestupy větší, ale nemusí to znamenat mnoho, důležité pro všechny bude, jak se dokáží zmobilizovat jejich hráči, případní hosté (ve stejných termínech se dohrává i 1. liga) a hodně bude záležet na přístupu družstev, která už hrají "jen o čest a slávu".

P.S.
A pokud by se vám zdála letní přestávka příliš dlouhá, můžete využít pozvánku náchodského oddílu na sobotu 13. června do Žďárek na Okresní přebor v rapidu. Bohužel se hraje ve stejném termínu jako výše zmíněná dohrávka, což zájem o účast citelně ovlivní.

Autor: Vladimír Velecký