Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Je nás zase o jednoho míň, 21. dubna zemřel Miloslav Lenfeld (29.04.2022).

Další z českoskalických šachistů není mezi námi.

Míla Lenfeld se už v posledních letech soutěžní hře nevěnoval, přesto zanechal významnou stopu v historii českoskalického šachu, o čemž svědčí i to, že v historické tabulce mu patří pěkné osmé místo s 230 sehranými partiemi.
Svou sportovní kariéru v našem oddíle zahájil hned po obnovení činnosti v roce 1976, v prvním oddílovém přeboru obsadil 18. místo z 32 startujících. Studiem teorie se nikdy příliš nezabýval, patřil mezi tzv. přírodní hráče, ale to neznamená, že by byl snadným terčem pro kohokoliv. Kromě toho patřil vždy k těm oblíbenějším členům každého družstva, za které hrál, často neplánovaně zaskakoval na poslední chvíli za své méně zodpovědné spoluhráče a nikdy jsme ho nemuseli dlouho přemlouvat.

Partii v příloze jsme s Mílou sehráli v rámci Memoriálu J. Brzobohatého st., pokud se dobře pamatuji, hrálo se tenkrát tempem 1 hod. na partii. J. Brzobohatý st. patřil podle vyprávění pamětníků k silným českoskalickým hráčům čtyřicátých let, v archivu mám záznam několika tréninkových partií, které sehrál s tehdy talentovaným mladíkem Zdeňkem Tichým.

Mílo, děkujeme ti za všechny pěkné okamžiky, které jsme společně prožili, budeme na tebe stále vzpomínat.

Miloslav Lenfeld - Vladimír Velecký
Memoriál J. Brzobohatého st., Česká Skalice, 20.02.1981
1:0

Autor: Vladimír Velecký