Králové Šachy v České Skalici Podívejte se do České Skalice
Oddíl
Soutěže družstev
Z historie
Různé

Zemřel Oldřich Hubka, dlouholetý hráč a funkcionář polického šachu. (24.04.2023).

Odešla další významná postava z historie našeho sportu na Náchodsku.

Vrátil jsem se z dvouleté rekreace v zeleném, trochu se rozkoukal a brzy se zapojil do funkcionářské práce. A tehdy jsem se blíž poznal s Oldřichem, já začínající snaživec, on již tenkrát zkušený trenér mládeže a funkcionář. Nějaký čas jsme spolu proseděli na schůzích výboru okresního svazu, potkávali se v zápasech i jiných příležitostech.

Byl to vždy příjemný chlapík, nijak svou osobu nevyvyšoval, ale poctivě odvedená práce za ním byla znát. Se zánikem okresního svazu a nedlouho poté také polického šachového oddílu jsme se přestali vídat, jen občas jsme s Jirkou Kubcem, který v Polici několik let hrával, zavzpomínali na přátele, které jsme tam měli.

Čas je neúprosný, dnes již budeme skutečně jen vzpomínat, ale vždy to bude jen v dobrém.
Oldo, sbohem.





















Fotografie byla pořízena 30. října 2004, hráli jsme tehdy v šatně českoskalické sportovní haly a tímto zápasem zahajovali nový ročník okresního přeboru. Vyhráli jsme 3:2, Olda hájil černé barvy, soupeřem mu byl Láďa Militký a jejich partie skončila remízou.

Z množství partií, které Olda proti našim hráčům za všechna ta léta sehrál, se mi podařilo najít jen dvě, shodou okolností jsem byl jeho protihráčem v obou případech já.

Vladimír Velecký - Oldřich Hubka

Jiskra Česká Skalice B - Spartak Police nad Metují B 3:2
7.11.1981

1:0


Vladimír Velecký - Oldřich Hubka

Spartak Police nad Metují B - Jiskra Česká Skalice 1½:3½
25.3.2001

½:½

Autor: Vladimír Velecký